
Kendinize Bir Çalışma Programı Çıkarın! Düzenli çalışma IELTS ile alakalı belki de en önemli konulardan bir tanesidir. Dil öğrenme aşaması gerçekten süreklilik gerektiren bir dönemi ifade eder. Bu anlamda sürekli çalışmak yerine sınava ara ara çözdüğü testlerle hazırlanan kimselerin doğru bir yöntem tercih etmediği açıktır. Siz de IELTS hazırlık aşamasını olabildiğince azaltmayı sağlayabilmek adına düzenli çalıştığınızdan emin olun.
Eksiklerinizin Üzerine Gidin
IELTS hazırlık aşamasında hata yapmanız oldukça doğaldır. Hedefiniz 9 almak değilse farklı kısımlarda hata yapacaksınız. Ancak önemli olan bu hataları doğru değerlendirerek açıklarınızı kapatmaya çalışmaktır. Çünkü hatalarınızı kapatmadığınız durumda sınav anında da benzer yanlışları yaparak beklemediğiniz bir sonuç alabilirsiniz.
Speaking Testini Hafife Almayın
IELTS adayları için en dikkate değer bölüm hiç şüphesiz Speaking olur. Zira diğer aşamaları başarı ile tamamlayan ancak heyecan nedeni ile konuşmakta zorlanan pek çok adayın bu aşamada aldığı kötü skor genel skoru etkileyebilir. Siz de bu tarz sorunlarla karşılaşmamak adına bol bol speaking yapmalısınız.
IELTS için 2 Ay Çalışma Yeterli mi?
IELTS sınavında kaç aylık bir çalışma yapacağınız 3 bileşene bağlıdır.
1) Mevcut İngilizce seviyeniz
2) Hedeflediğiniz puan
3) Sınava gireceğiniz tarih.
Sanal zeka tabanlı online IELTS eğitimimizde kullandığımız kişiye özel çalışma programımızı baz alarak birkaç örnekle açıklayalım.
SEVİYE: B1
HEDEF: 6.0
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ: 190 SAAT
GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 2 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
SEVİYE: A2
HEDEF: 6.5
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ: 250 SAAT
GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 3 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
ÖRNEK 3:
SEVİYE: B2
HEDEF: 7
TOPLAM ÇALIŞMA SÜRESİ: 210 SAAT
GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 2.5 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.